Sportlovskul i Glasriket

Hitta på något kul på sportlovet! Efter en lång mörk vinter kan energin tryta. Vad passar då bättre än att ladda upp batterierna med härliga sportlovsaktiviteter? Är du på jakt efter en riktig adrenalinkick, vill vila ögonen på något väldigt sött eller få utlopp för din kreativa sida så finns rätta aktiviteten här!

Ebba & Ture

Målerås Glasbruk

Prova på jobbet som glasblåsare och tillverka ditt egna konstverk. Fånga upp den heta glasmassan och forma den till något alldeles unikt! Under sportlovet erbjuder Målerås Glasbruk glasblåsning varje vardag mellan 10:00 - 15:00. Ta även chansen att få prova på att gravera på glas! Ebba och Thure finns på plats i sin egna app, redo att ta med sig alla barn på ett äventyr i hyttan. Läs mer om att prova på glasblåsning här. 

 

 

 

Little Rock Lake Zipline

Det finns kläder för alla väder. Ja, äventyret i Klavreström kan du faktiskt uppleva året om. Att flyga fram mellan snöklädda trädtoppar är en upplevelse i sig. Ta med familjen eller kompisarna och känn hur adrenalinet rusar i takt med fartvinden. Under såkallad Cold season är det dessutom 30% rabatt på Svarta banan och Kamikaze. För bokning och mer information om vintersäsongen i Little Rock Lake besök hemsidan.

 

Svartbäcksmåla aktivitetsområde

Längdskidor i välpreparerade skidspår, fartfylld slalomåkning eller kanske ett pulkarace? I Svartbäcksmåla finns något för alla! Föredrar du en promenad finns det flera olika långa vandringsleder och motionsspår, vill du hellre bara leka loss i snön hittar du en naturlekplats nära värmestugan där alla kan behöva värma sig efter sina aktiviteter. Läs mer.

 

 

Lammsafari på Rugstorps Lantgård 24/2 - 25/2 

Passa på att gå på lammsafari och avnjut en god fika på Rugstorps Lantgård under sportlovet! Hälsa på de små nyfödda lammen och ta chansen att lära dig mer om fåren och dess lamm, bonden svarar gärna på frågor!

Lammsafarin avgår varje hel timme kl. 13:00 -16:00. Observera att lammsafarin måste förbokas! Detta är för att grupperna ska bli lagom stora så att alla kan se och höra under turen. En lammsafaritur kostar 30 kronor. Boka genom att ringa: 0706653131 eller skicka PM på Rugstorp Lantgårds sida på Facebook. För mer information se här. 

 

Nöjeshuset i Emmaboda

Ta med vännerna och utmana varandra på en bowlingmatch eller ett spännande gokartrace! Nöjeshuset i Emmaboda har extra sportlovsöppet 14:00-17:00 varje dag hela veckan.