Lessebo en kommun i Glasriket

Lessebo kommun ligger i Glasriket, ett av Sveriges största turistmål. När du kommer hit kan vi lova dig en upplevelse inom svensk industriproduktion utöver det vanliga. Du har möjlighet att gå rätt ut på golvet i hyttan och vara med i det magiska ögonblick då smält sand, bly och pottaska blir till vackert konsthantverk i världsklass.

Glasproduktion har man hållit på med i Kosta sedan 1742. Numer kan du uppleva glaset på ett nytt och unikt sätt i Kosta på Kosta Boda Art Hotel. Idag finns även Bergdala Studioglas, Skrufs glasbruk och Transjö hytta i kommunen och de är alla öppna för besök. På handpappersbruket i Lessebo - ett av Sveriges sista handpappersbruk - har man tillverkat handgjort papper sedan 1693. Välkomna att titta på när det handgjorda papperet tillverkas än i dag på ungefär samma sätt som för 300 år sedan.

I Lessebos skogs- och sjörika natur bjuds du på aktiva naturupplevelser. Här finns rikligt med gädda, abborre och gös i friska och rena sjöar. Men också många vatten med öring, röding och regnbåge. Lessebo är även en del utav den utvandrarbygd som Vilhelm Moberg beskriver i sina romaner och många miljöer och platser från böckerna kan man besöka än idag.

Mer information om Lessebo: 
0478-125 00
www.lessebo.se