Julbord i Glasriket | Glasriket

Julbord

Klassiska julbord dukas upp runt om i Glasriket innan jul. Julstämning, god mat och trevligt sällskap får vem som helst att känna julstämning.

Julhyttsill i Glasriket

Det är snart jul och ut viner vinden och kölden biter i kinderna. Välkommen in att värma dig i glashyttan och samtidigt njuta av en historisk måltid kryddad med både sång och glasblåsning! Glasarbetarna har gått hem för dagen och i hyttan är det bara de mullrande glasugnarna som hörs. Långborden mitt på golvet har förvandlat hyttan till festsal. Dofterna avslöjar menyn: salt sill, knaperstekt fläsk, småländska isterband och ugnsbakad potatis och nu vid jul utökad med det bästa från julbordet.

Datum:

Målerås: Lördag, söndad. 6 december till 21 december. Pris: 495 :-/pers.
http://www.hyttsillmaleras.se/

Pukeberg: Onsdag, torsdag, fredag, lördag. 21 november till 20 december. Pris: Onsdag, torsdag 395 :-/pers. Fredag, Lördag 475:-/pers.
http://www.hyttsillen.com/

Kosta: Torsdag, fredag, lördag. 20 november till 13 december. Pris:495:-/pers.
http://www.hyttsillkosta.se/

 

Boka Julhyttsill online!


 

Grimsnäs Herrgård

Kommer du till Grimsnäs en mörk vinterkväll så möts du av sprakande eld och fladdrande marschaller. Vår lilla tomtenisse bjuder på varm dryck utomhus. Stig sen in i den varma matsalen som är upplyst av gnistrande juleljus. Granen lyser grön och grann i stugan. Sune har bakat sitt goda maltbröd, gjort sina sill-inläggningar efter egna recept och här finns egentillverkad korv utan konstigheter och E-nummer. Det ekologiska buffébordet är helt enkelt fyllt med våra favoriter. Allt doftar och smakar jul. Musikunderhållning höjer julstämningen under kvällarna.

Pris:

475 kr per person

 

Datum:

Söndag 30 november, 5 december kl. 19, 6 december kl. 18, 12 december kl. 19, 13 december kl. 18, 18 december kl. 19, 19 december kl. 19.

Bordsbokning:  

0478-204 00, www.grimsnas.se

 


 

Kosta Boda Art Hotel

Ett traditionellt julbord med inspiration från de småländska skogarna och sjöarna. I största möjliga mån serveras lokala råvaror från utvalda samarbetspartners. Årets julbord är en smak för alla sinnen där vi använder glaset som en naturlig del av vår presentation. 

Kvällen inleds med glögg och pepparkaka i vår lounge för att därefter sätta er till bord i vår matsal och njuta av vårt julbord. Mångas favoriter såsom revbensspjäll, köttbullar, prinskorvar, småländska kroppkakor, lutfisk och mycket mera finns givetvis uppdukat. Avslutningsvis självklart ett omfångsrikt ”gottebord”. Kvällen fortsätter i Glasbaren för vidare samkväm och musikunderhållning.

Pris:

545 kr per person exkl. dryck.

 

Datum:

Onsdag-lördag från 21 november till 20 december

 

Bordsbokning:

0478-348 40, www.kostabodaarthotel.se

 


 

Villa Fröjdekulla

För 18:e året i rad dukas det traditionella julbordet på Villa Fröjdekulla upp. Börja med varm glögg, serverad vid julgranen för att sen avnjuta ett julbord där mycket är lokalproducerat i Småland och på Öland. Flera sorters knäckebröd och vedugnsbakat surdegsbröd, nästan 20 olika sorters sill och strömming. älg, rådjur, vildsvin och ren som är rökt, som korv och salami, paté och som stek. Småvarmt med våra goda köttbullar, kroppkakor och isterband. 

Till efterrätt:
Ris à la Malta, småländsk ostkaka, parfait m.m. samt ost och kex, frukt och kakor med kaffe, samt mängder med godis och karameller.

Pris:
460:- per person, Barnpriser.

Datum:

Varje fredag kl. 18.00, lördag kl. 13.00 samt 18.00 och söndag kl. 14.00. Start 21 november och ända fram till jul

 

Bordsbokning:

0481-505 88, www.villafrojdekulla.se

 


 

Kosta Outlet Restaurang

Julbuffé i samband med Julmarknaden, 4 sittningar per dag. 

Pris:
199:- per person.

Datum:  

Serveras lördagar och söndagar från 8 november till 21 december, kl. 12.00, 14.00, 16.00, 18.00.
Jultallrik serveras vardagar under perioden, pris 169 :- per person.

Bordsbokning:

0478-349 35