Unikt hantverk

Att vi är kända för glashantverket är glasklart men du visste kanske inte att här finns unikt hantverk i andra former och material. Se våra tips!

Shopping
1. Målerås Läder
Tillverkning och butik med produkter av skinn och läder – ett unikt svenskt hantverk. Största delen av sortimentet är gjort i vegetabil-garvat läder. Välkommen in och känn den härliga doften av läder och få möjligheten att titta på tillverkningen.
2. Hantverkshuset Målerås
Ett antal lokala hantverkare under samma tak. Det finns glas, keramik, träsnickeri, stickat, hästskokonst, kryddor, glass med mera.
3. Vissefjärda Café & Choklad
Butik och café med handgjorda praliner, choklad, fudge, tårtor, bakverk, bröd med mera.
4. Kyrkeby Bränneri
Sveriges äldsta bränneri. Brännvinet tillverkas hantverksmässigt med hjälp av gamla maskiner och traditionella metoder på lokal potatis och sexradigt korn som sedan släpps i limiterade upplagor där varje sort tillverkas i 1771 numrerade och signerade flaskor. Öppen guidning vissa dagar under sommaren. Annars förbokning av grupper.
5. Emmaboda konst
Butik och ramverkstad. Modern, klassisk och grafisk konst. Även konstglas och glaskollektion från Målerås och glastavlor med ledbelysning. Gemytlig och trivsam miljö där du kan strosa runt och insupa känslor från tavlor som ger lugn, energi och inspiration. 
6. Lessebo handpappersbruk
Njut i en vacker och historisk miljö. Se det trehundraåriga handpappersbruket, fika, handla och titta på konstutställningen.
7. Belysningsbolaget
Tillverkar och säljer lampor i ofta prisbelönt form både till internationella verksamheter och privatpersoner.
8. Euro Clogs Alstermo träskofabrik
Högkvalitativa modeträskor tillverkade för hand på traditionellt sätt. Varje sko tillverkas av naturmaterial och på beställning av kund. Gjorda av äkta läder och några modeller finns även i veganmaterial.
9. Persson & Persson
Miljövänlig glashytta med inriktning mot återbruk. Makarna Morgan och Elin återanvänder flaskor och burkar som de värmer upp och formar om till karaffer, skålar, dricksglas, kannor med mera. Här finner du bruks-och konstglas av högsta klass, butik och café.