Glaskonst 2020 - nytt datum

Kära vänner, vårens stora Vernissagehelg senareläggs. På grund av rådande tider hoppas vi kunna genomföra denna sista helgen i juni, det vill säga den 27-28. Vi följer utvecklingen och har respekt för att vi kan behöva fatta ytterligare beslut längre fram. För stunden siktar vi alltså på sista helgen i juni och hoppas i vanlig ordning på att kunna bjuda på en riktig glasfest!

Glaskonst 2020

I över 15 år har det i Glasriket arrangerats en vernissagehelg med namnet "Glaskonst". Av tradition är detta helgen då sommarens utställningar öppnar upp och det vackra glaset lyfts fram i ljuset. Under helgen finns konstnärer och glasblåsare på plats på bruken för att visa upp det senaste och det främsta inom svenskt konstglas. För dig som besökare finns alla möjligheter att från första parkett ta del av invingstal och njuta av mästerliga shower.

 

"Glaskonsthelgen är en möjlighet att få se vad Glasrikets konstnärer åstadkommer när de går all in. -Det här är resultatet av deras maximala insatser, när de kan lägga så mycket tid de vill på ett föremål - utan hänsyn till den blivande prislappen. Deras allra bästa helt enkelt"
Martin Robertsson, vd på Målerås Glasbruk

 

När det närmar sig presenteras ett tryckt program med mer information om vad som händer hos de olika aktörerna. Även här på hemsidan fyller vi på med information efter hand. Cirka en månad i förväg kan du räkna med att ta del av de olika programmen. 

Välkommen att hylla konsten och hantverket med oss!

 

Söker du boende under helgen se www.glasriket.se/bo

 

SM i glasblåsning

I år har glasbruken valt att förlägga SM i glasblåsning i samband med hösteventet Glasriket Glöder. Arrangörsskapet har flyttat runt till de olika bruken och 2020 har turen återigen gått till Kosta Glasbruk. Samma spänning, samma fest, men ett annat datum alltså. Varmt välkommen att besöka detta event senare i höst!