Välkommen till årets Vernissagehelg 27-28 juni

Glasrikets glasbruk och hyttor bjuder in till årets Glaskonsthelg den 27-28 juni. Vernissagehelgen Glaskonst är helgen då sommarens glasutställningar öppnar under festliga former runt om på glasbruk och hyttor. Denna gång genomförs evenemanget med större försiktighet än vanligt.

Tryggt och festligt på Vernissagehelgen Glaskonst 2728 juni

Den här våren har som ni vet inte varit sig lik. Men inget stoppar kreativiteten hos Glasrikets duktiga konstnärer och företagare. Nya konstverk och utställningar har tagit form. Nu är det dags att lyfta fram dem i ljuset och öppna Glasriket för sommaren.

 

Vi sätter din trygghet främst. Vernissagehelgen genomförs med stor respekt för den situation vi nu befinner oss i och enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Samtliga glasbruk och hyttor är noga med detta. Invigningstalet hålls utomhus, platser till vissa glasshower måste förbokas och det är begränsat antal platser på shower och i utställningslokaler. Tillsammans tar vi och ni besökare ansvar. Det blir inte som vanligt, men festligt ändå.

 

Välkommen att fira Vernissagehelgen Glaskonst med oss i Glasriket!

 

"Glaskonsthelgen är en möjlighet att få se vad Glasrikets konstnärer åstadkommer när de går all in. -Det här är resultatet av deras maximala insatser, när de kan lägga så mycket tid de vill på ett föremål - utan hänsyn till den blivande prislappen. Deras allra bästa helt enkelt"

Martin Robertsson, vd på Målerås Glasbruk

 

Läs program för de olika platserna här  

 

Läs det tryckta programmet här 

 

Programmet fylls på efterhand.

Välkommen att hylla konsten och hantverket med oss!

 

Söker du boende under helgen se www.glasriket.se/bo