Med glaset in i framtiden

Glasets unika egenskaper gör det till en värdefull del i utvecklingen av nya produkter och användningsområden. Konstnärer, designers och forskare släpper loss sin kreativitet och skapar framtidens "must haves".

Smart glas

Transparent intelligens är ett bergepp för genomskinliga produkter med inbyggd intelligens som kan reagera på sin omgivning. Exempel är fönstret som reflekterar bort värme, men slipper igenon dagsljus. Det kan också vara solceller, självregörande ytor och displayer med multitouchfunktion. Glasforskarinstitutet arbetar bland annat med innovationsmiljön Smart Housing Småland, som ägnar sig åt smart och hållbart boende med basen i glas och trä.

Kristallklart ljud

Med ljudkvalitet och design som ledort, har People People skapat kompromisslösa högtalare - Transparent Speaker. Den enbart de mest nördvändiga funkitonerna, och är skapad som en framtidssäker produkt med minimerad påverkan på människor och miljö. Produktutvecklingen är ett exempel på den nya tidens sätt att arbeta, den skedde i dialog med en community av erengerad privatpersoner och crowdfunding användes som finanisering.