Formgivare & Produkter JFS Johansfors

JFS är en passionerad fusion av glas, hantverk, musik och rom! JFS står för Johansfors Future Spirit. Här tillverkas både bruksglas, unikt konstglas och vår nyhet romflaskor och relaterade produkter, allt handgjort av skickliga glasblåsare i Johansfors. Det handlar om framtidsanda och om att bevara och utveckla glashantverket säger Magnus Elgquist på JFS. På några av världens absoluta bästa restauranger och hotell kan man finna JFS glas och produkter; ACME i New York, Noma i Köpenhamn och Grand Hotell i Stockholm för att nämna några.

Lennart Chytraéus

Lennart Chytraéus är chefsdesigner på JFS. I grunden är Lennart keramiker men arbetar nu med glaset som material. Han jobbar mycket med ugnsgjutna glaspjäser, ofta med tyngd och ett allvarsamt uttryck blandat med lekfulla budskap.

 

Nina Norgaard

Nina Norgaard har arbetat i Venedig, Paris och San Fransisco. Nu bor hon i Köpenhamn där hon driver sitt eget glasgalleri; Vetro by Nina Norgaard. Nina jobbar främst med bruksglas och har bland annat designat det grandiosa vinglaset Magnum för JFS.

- Mat och vin har alltid intresserat mig, att få sammarbeta med duktiga kockar och sommelierer ger en djupare mening till mitt arbete, säger Nina.

- Mat och vin har alltid intresserat mig, att få sammarbeta med duktiga kockar och sommelierer ger en djupare mening till mitt arbete.

Nina Norgaard, formgivare JFS-Johansfors