Emmaboda en kommun i Glasriket

EMMABODA PLACERADES MED HJÄLP AV EN PASSARE När Emmaboda tätort en gång i tiden anlades som järnvägsknut placerades det precis mitt emellan residensstäderna Kalmar, Karlskrona och Växjö med hjälp av en passare. Det blev exakt 57 kilometer till alla tre städerna. Läget ansågs viktigt år 1874 när järnvägen drogs fram. Det argumentet är ännu viktigare i dag.

Bil race

Om du ger dig tid att lära känna Emmaboda kommer du att se spåren av Emmabodas rika historia. Det var här Vissefjärdabonden Nils Dacke i sitt Dackeland gjorde sig känd i hela Norden för sin frihetskamp mot den svenske kungen och hans fogdar. Dackes blod rinner även i dag i våra ådror och gör oss till frihetsälskande och upproriska personer med ett nytänkande sätt. 

Vilhelm Moberg är en annan person som lämnat ett tydligt avtryck i Emmabodas historia. Hans beskrivningar och berättelser om de småländska torparna lever för alltid kvar långt utanför de småländska gränserna. Visst känner vi oss stolta att vi tillhör de människor som Moberg så levande beskrev. De som aldrig gav upp och alltid såg möjligheter där andra såg oöverstigliga hinder.

Cykelled i Emmaboda

BRA LÄGE FÖR BESÖK

När du är hos oss befinner du dig i Glasriket. Miljön med sina byggnader runt glasbruken är unik. Och shopping av designglas är ett måste. Kombination med orörda skogar och vackra sjöar gör att många återvänder hit år till år. Flertalet företagare inom fiske verkar i kommunen och vi erbjuder ett antal leder för vandrare, cyklister och mc-förare. Emmaboda har ett väldigt rikt utbud av evenemang. Är man musikvän så kan man besöka Emmabodafestivalen i Rasslebygd som har vuxit och blivit en av de mer namnkunniga musikfestivalerna i landet. Emmaboda bjuder även på teaterföreställningar och andra musikevenemang. ”En dag på Strippen” är ett motorevenemang som blivit populärt och som inte bara lockar besökare utan även företag inom olika branscher att etablera sig i kommunen. ”En dag med Moberg” är ett uppskattat kulturevenemang liksom olika evenemang i Duvemåla.

Ung i Emmaboda

BRA LÄGE FÖR BOENDE

Att det geografiska läget är bra för dig som väljer att flytta till Emmaboda är uppenbart. Du når en arbetsmarknad på över 30 000 arbetsställen på drygt en halvtimme. Emmaboda erbjuder dig möjligheter till ett bra boende till bra priser. Oavsett om du väljer att flytta in i ett befintligt hus eller lägenhet eller om du väljer att köpa en tomt med ett attraktivt läge och bygga nytt. För familjen är det tryggt och enkelt att bo i Emmaboda. Bra skolor ända upp till gymnasiet ger en trygg och bra skolgång med ett rikt utbud av fritidsaktiviteter.

Vår inflyttarservice kan hjälpa dig som funderar på att flytta hit. Kontakta oss för alla dina frågor!
 
Besöksadress: Järnvägsgatan 28    
Postadress: Box 54, 361 21 Emmaboda
Tel: 0471-24 90 00  • Fax: 0471-24 90 19 
www.emmaboda.se • [email protected]

TURISTBYRÅN 
Stationshuset, Järnvägsgatan 31, Emmaboda
Tel: 0471-24 90 47 • Fax: 0471-102 20
www.emmaboda.se  •  [email protected]
Emmaboda turistbyrå drivs i samarbete med Emmaboda Resebyrå