Välkommen till Glasriket

I Glasriket har det tillverkats munblåst glas sedan 1742. Idag möter du som besökare både bruksglas och konstglas i världsklass och du är välkommen ända fram till glasugnarna för att se när det skapas!

Hitta ditt boende i Glasriket

Bo i Glasriket

I Glasriket kan du exempelvis välja att övernatta i ett glashotell, i ett trädhus högt över marken eller i ett av landets bästa B&B. Välj ett alternativ som passar dig.

Sök & boka

Från: - Till:
Från: - Till:
16 jun
10 mar

"Material world" - an 80´s story

"Material world" - en utställning som visar det expansiva 80-talet då glaset förändrades och blev en statussymbol.

18 aug
26 aug

Friluftsteater i Hovmantorps Hembygdspark

Lyckemo 4 eller Är det verkligen sant? För 4:e året! Nyskrivet med sång och musik!

18 aug
16 dec

Den ofrivillige fotografen - John Selbing

Besök i sommar en helt ny utställning med unika fotografier av John Selbing på Orrefors Museum. Utställningen pågår 25 april - 16 december 2018 och arrangeras av Glasrikets Skatter och är delsponsrad av Södra.

25 okt

Imitera! solo med Anders Mårtensson

Nu är Anders Mårtensson tillbaka med alla sina träffsäkra imitationer. Vi har sett honom i Kristallenbelönade humorprogrammet Partaj och även i Solsidan senaste säsongen. Nu är han här med en uppdaterad föreställning med både gamla och nya figurer och vässade texter.

18 aug
19 aug

Sommarsäsong på Bergdala glastekniska museum

Kom och se konstiga gamla glasmaskiner som inte finns någon annanstans!

23 aug
26 aug

NYTT - festival för nutida kammarmusik

Ursprunget till festivalen NYTT - Ny TonTradition var att vi var några kollegor med nutida konstmusik som specialitet som kom att prata om att vi alla är uppväxta i, eller bor omkring samma granskog i djupaste Småland.

18 aug
30 sep

Ulrica Hydman Vallien

Vi presenterar ett stort och omfattande konstnärskap i litet men kokande format. Vi vill uppmärksamma en av våra mest kända glaskonstnärer som dessvärre lämnade oss i början av 2018.

10 nov
31 dec

Kosta julmarknad

Den 10 november öppnas grindarna till Kosta Julmarknad. Hitta julkänslan i vår Tomte och vintervärld som fylld av snö och fantasi. Provsmaka de inlagda sillarna gjorda på Kostas egna recept.

18 aug
26 aug

Sméhustrun guidar

Sméhustrun guidar i Hammarsmedjan

18 aug
26 aug

40 weeks later

Examensutställning med studenter från Riksglasskolan i Pukeberg, Nybro.

24 okt
28 okt

Draghunds-EM

Nu är det klart! Vi kan med glädje berätta att Nybro Draghundsklubb har fått förtroendet att arrangera BARMARKS-EM I NYBRO 2018. Vi återkommer med mer information kring detta så snart vi kan.

24 aug
25 aug

Rockabilly i Neonparken

Rockabillycamping i samband med Power End Of Summer Meet. 5 Rockabillyband på scenen, dans och modevisning. Frisör/Barberare, tatuerare och försäljning.

8 sep
9 sep

Konst Runt

För 19:de året arrangeras konstrundan i Emmaboda, Nybro och Torsås kommun samt Södermöre i Kalmar kommun.

4 mar
11 nov

Natur - & Kulturguider i Glasriket

Följ med ut i naturen och bli guidad runt om i hela Glasriket under 2018! Guidningarna hålls 2: söndagen i månaden- men i år med utökat program.

27 okt

Bergdala höstmarknad

Stor höstmarknad med knallar och försäljning både ute och inne i butiken och den mysiga hyttan. Se glasblåsning och köp något gott att äta.

11 nov

Fröken Elvis

Fröken Elvis är succébandet som tagit alla med storm tillsammans med Elvis låtar, i nya arrangemang, och med nya svenska översättningar.

18 aug
26 aug

Ulf Lundkvist i Duvemåla

Serietecknaren Ulf Lundkvist ställer ut i Duvemåla i sommar. Serien om den förrymda, talande varmkorven och de andra figurerna i den lilla byn Nollberga gick som daglig serie i Dagens Nyheter fram till 2012, och parallellt gavs en mängd samlingsvolymer ut med serien.

25 aug

Power End of Summer Meet

En 32-årig tradition där hela Emmabodas flygfält fylls av bilar.

8 sep

Svartbäcksmåladagen

Lördag den 8 september är det återigen dags för Svartbäcksmåladagen, en heldag kopplad till rörelse, hälsa och välbefinnande.

23 nov

Polarfararna

I ett ödsligt islandskap befinner sig tre människor på ett forskningsuppdrag när ett minst sagt oväntat katastrofläge uppstår.

22 aug
29 aug

Törsbogården

Törsbogården är en mycket gammal släktgård från 1600-talet. Här kan du se hur det såg ut i ett bondehem förr i tiden. Guidning, film, linutställning med mera.

9 jun
26 aug

Fire work with med

Examensutställning ”Fire Work With Me”, en utställning från studenterna från Konstfackskolan.

14 okt

Med ögon känsliga för allt - en berättelse om Barbro Hörberg

Föreställningen ”Med ögon känsliga för allt” är en hyllning till Barbro Hörberg, som var en av Sveriges mest älskade visartister när hon gick bort i april 1976, endast 43 år gammal.

25 aug

I bergakungens sal

En geologisk och musikalisk upplevelse i Brånahults bergbrott.