Välkommen till Glasriket

I Glasriket har det tillverkats munblåst glas sedan 1742. Idag möter du som besökare både bruksglas och konstglas i världsklass och du är välkommen ända fram till glasugnarna för att se när det skapas!

Fiske i Glasriket

För den som är begåvad med tålamod och tycker om att fiska, är Glasriket rätt ställe. Ute i vildmarken, där skog möter sjö finns möjligheten att fånga gädda, abborre, öring, gös mm.

Prova på glasblåsning
Fr. 400 kr

Prova att blåsa glas

Blir du nyfiken på hur jobbigt det egentligen är att blåsa i pipan? Prova själv och låt dig hänföras av mästarens skicklighet. Här finns möjligheten för både gammal som för ung.

Sök & boka

Från: - Till:
Från: - Till:
24 nov
27 jan

Häxan, moderm och vargen

En utställning med glas från konstnärerna Ann Wolff och Ulrica Hydman-Vallien och deras berättande motivvärld. Invigning kl.14.00

8 dec

Vinprovning med Carl-Jan Granqvist

Carl Jan Granqvist är inte bara en av Sveriges mest omskrivna krögare och vinkännare, han har genom åren också blivit en uppskattad radio och TV profil. I Grythyttan har han skapat Måltidens hus och byggt upp en restauranghögskola samtidigt som han medverkat regelbundet i radio för att dela med sig av vintips till vin- och matintresserade lyssnare. I vinter deltar han i Biggest Looser och pendlar till Stavanger där han är adjungerad professor på universitet.

7 dec

Julhyttsill med ölprovning och musik

Årets ölprovning går av stapeln den 7 dec, då kommer vi på Destination Kosta tillsammans med Trädskogens Bryggeri och Maltbaggens vänner bjuda in till en spännande kväll i ölets och matens tecken. Trädskogens Bryggeri är ett lokalt och intressant bryggeri som utvecklar intressanta och smakrika öl. De har utlovat att deras bästsäljare är på plats men även nyheter som kan beställas på Systembolaget. Detta kommer bli en spännande helkväll med både musik och ölprovning tillsammans med Miranda Murre Eriksson. Tider (ca): 19.00 – 20:30 Ölprovning med Miranda Murre Eriksson. 20:30 – 21:30 Mat/Hyttsill med Julens favoriter. 21-30 – 24:00 Underhållning av Miranda Murre Eriksson. Ölprovning+Mat+Underhållning= 595:- Åldersgräns 18 år.

30 nov

Anette Castell Swingin´5

Anette Castell Swinin’ 5 är ett band som under flera år tagit sig an de Amerikanska sångskatten. Bandet spelar med mycket värme och humor men ger inte avkall på det konstnärliga uttrycket. ACS spelar genuint i en repertoar som sträcker sig bakåt i tiden till 1920-talets glada epok men sätter också in musiken i en uppdaterad tonal kontext. Medlemmarna i bandet har spelat i många år och i olika konstellationer och genrer. I Anette Castell Swingin’ 5 har alla samlats i ett gemensamt mål, Swing! Medverkande Anette Castelle (sång), Mats Nilsson (piano), Per Sjöndin (gitarr), Jonas Castell (bas) och Pelle Trazan Jonasson (trummor)

14 jan

Torkild Sköld - vinnande självledarskap

Föreläsningar om vinnande självledarskap, arbetsglädje och förändring – grunden för såväl privatliv som arbetsliv.

14 nov
15 nov

Mindfulness-baserad Retreat

Att öppna oss för livet som det är just nu, att öppna hjärtat är den röda tråden som kommer att leda oss igenom hela retreaten. Vi utforskar att lyssna, verkligen lyssna till oss själva och vila med det som är. Kärleksfull vänlighet, acceptans och försoning är bärande fundament under retreaten som vi utforskar och möter i olika meditativa övningar. Vi välkomnar gamla mönster av kamp och flykt och ser på det genom hjärtas förståelse liksom vi möter gamla vanor och beteende som kan komma upp i tystnaden. Vi kommer att göra meditativa övningar i vacker natur som stödjer tillit i att allt är som det skall vara.

6 dec

Glasshow med Kjell Engman

I över 35 år har Kjell Engman gjort avtryck som formgivare i Sverige och internationellt och är sedan 1978 knuten till Kosta Boda. Nu har ni möjlighet att ta del av Kjells fantastiska show till tonerna av klassisk musik och med glasugnarna som enda belysning. Under showen samarbetar Kjell med sin verkstad och ett nytt konstverk växer fram. Kjell blir din guide genom processen. En magisk afton med ugnar som glöder och glas som förtrollar.

14 nov

Jord

Ett relationsdrama om förväntningar, sårade känslor och ett livsverk som fallit i träda Den gamle lantbrukaren Mikael är vilse i tillvaron. Hans son Jon har varit borta under många år på grund av sin kantstötta relation till pappan. När pjäsen börjar möts de igen. Sara, som lärt känna Mikael på det lokala kaféet, dyker upp på gården. Hon involveras i uppgörelsen mellan far och son, och vi får följa den känslomässiga kampen kring gården, framtiden, faderns åldrande och sonens mångåriga frånvaro. En föreställning som berör om fadern, sonen och jorden vi ärvde författad av den amerikanske skådespelaren och dramatikern Bruce Gooch, i regi av Karin Enberg. Riksteatern i samarbete med Östgötateatern. Jord spelar med Östgötateatern våren 2018 och åker på Riksteaterturné hösten 2018.

18 nov

In Love with the Beatles

Succén från Kalmar slott. Ensemblen kombinerar Beatleslåtar och renässansmusik. Musiken i Shakespeares pjäser blandas med McCartney/Lennon. Med Christer Svensson, Bengt Eklund, Jill McVitty, Anke Decker, Konstantin Shakov och Jan Dzedins

14 nov
24 dec

Julbord i Glasriket

Vad vore julen utan all mat? Ta med familj & vänner och njut av ett av alla julbord som dukas upp runtom i Glasriket.

17 nov

Julhyttsill med Ann-Louise Hansson

Välkomna på julhyttsill med folkkära Ann-Louise Hannson.Nu har ni möjligheten att njuta utav hennes låtskatt samtidigt som ni förtär en svensk tradition. En helkväll som man inte får missa.

16 jun
10 mar

"Material world" - an 80´s story

"Material world" - en utställning som visar det expansiva 80-talet då glaset förändrades och blev en statussymbol.

24 nov
15 dec

Julhyttsill med Peje Johansson

En helkväll med folkkära Peje Johansson som man inte får missa!

1 dec

Julkonsert med Målerås Musikkår

Julkonsert med Målerås Musikkår. Sångsolist Markus Kroon. Konferencier Anders Brandel. Servering.

3 dec
9 dec

Workshop 1 & 2 + seminarium, Glass Tech-Glass Hack

Undersöker glas som ett interdisciplinärt språk som förbinder områdena vetenskap och konst.

14 nov
28 mar

POST X ANNOS

Ni som kan latin förstår. Bilden på affischen är en digitalt fotograferad bild, som bearbetats i datorn och sedan omvandlats till negativ, vilket skrivits ut på clear film. Det digitala negativet har slutligen kopierats i mörkrummet med traditionell teknik, i detta fallet lithframkallning. Några av bilderna på utställningen är gjorda på det här sättet. Men det kommer även finnas helanaloga bilder, liksom heldigitala. Jag fascineras av de nya möjligheterna att kombinera digital teknik med analog. Fotografin har aldrig varit roligare än nu! Man behöver varken fastna i det gamla eller ta helt avstånd från det, utan kan ta det bästa ur båda och koka sin egna soppa på det. Det är väl så utvecklingen går framåt? Fast egentligen behöver man inte bekymra sig, det är bilderna och känslan i dom som är det viktiga. Hur de kommit till är av underordnad betydelse. Bara att förlika sig med att man tycker olika och arbetar på olika sätt.

16 nov
18 nov

Var den du vill vara – möt din själs längtan!

Vi är många som vill komma närmare vår själs längtan och lyssna till dess röst. Att kunna förstå dess språk och hitta sin egen inre kraft kan möjliggöra att ditt liv blir som du önskar. Att blicka inåt och bli ett med själen kräver ett medvetet arbete och innebär en process som kan vara både tuff och innehållsrik med kärleksfulla insikter. Att sedan se glädjen i samspelet med andra och den egna delen i ett sammanhang kan ge ytterligare perspektiv på livet. Stillhet i tystnad, aktivt arbete i meditationer och insiktsfulla övningar är något av kursens innehåll. Du får även lära dig självhypnos som är en djup avslappning med ett inre fokus där du kan tömma stressbägaren och komma i kontakt med ljuset inom dig. Om du vill tillåta dig att vara den du vill vara, hitta stillheten och tilliten inom dig och möta din själs längtan så har denna helgkurs oanade möjligheter. Oavsett om du har tidigare erfarenhet eller inte av eget inre arbete, kan du delta i denna kurs.

23 nov

Polarfararna

Humoristiskt katastrofdrama i ödsligt islandskap. I ett ödsligt islandskap befinner sig tre människor på ett forskningsuppdrag när ett minst sagt oväntat katastrofläge uppstår.

10 nov
30 dec

Kosta julmarknad

Den 10 november är det åter dags för välkomna julen i Kosta. Då invigs årets julmarknad av ingen mindre än Ernst Kirchsteiger. Se årets nyheter, var med när alla lamporna tänds och känn in en stämning som hör denna tiden till. Handla i våra marknadsbodar, spela på chokladhjul och låt dig underhållas utav våra julmarknadsartister.

14 nov
24 feb

Ur samlingarna: Cutting Edge

En utställning med slipat glas ur samlingarna.

22 nov

Föreläsning: Ensam på cykel, från Sverige till Nya Zeeland

Föreläsare Ann Johansson har cyklat ensam genom bland annat Finland, Ryssland och vidare österut som Kambodja, Malaysia och sedan flyg till Perth och cyklade tvärs över den Australiska kontinenten och därefter flyg till Nya Zeeland och cyklade där från Aukland till Wellington. Sammanlagt 27 länder och 3600 mil blev det för Ann.

24 nov

Jester´s Hope - Irländsk/skottsk musik

För 3 året på raken kommer John Leo och David kommer till The Tea Room. Irländsk/skottsk musik av två otroligt duktiga musiker.

17 nov
17 nov

Träningsevent med systrarna Kallur

Den 17 november inbjuds ni till ett exklusivt träningsevent med Craft och Systrarna Kallur på Kosta Boda Art Hotel. Få löpar- och träningstips från två framgångsrika fd. friidrottsprofiler: Sanna och Jenny Kallur intervjuas Kl. 10.30-11.30 i Sportshop i Kosta Outlet. Passa på och kom förbi, ställ din frågor och mingla! Kl 13.00 – 14.00 kan ni träna tillsammans med Sanna och Jenny i lokal Cobolt på Kosta Boda Art Hotel.

20 nov
28 dec

Abstractemption, se och rör!

En permanent konstutställning om tillgänglighet och funktionssätt.

17 nov
16 dec

Den ofrivillige fotografen - John Selbing

Besök i sommar en helt ny utställning med unika fotografier av John Selbing på Orrefors Museum. Utställningen pågår 25 april - 16 december 2018 och arrangeras av Glasrikets Skatter och är delsponsrad av Södra.

 • "Material world" - an 80´s story

  lör 16 jun - sön 10 mar

  "Material world" - en utställning som visar det expansiva 80-talet då glaset förändrades och blev en statussymbol.

  Läs mer
 • Kosta julmarknad

  lör 10 nov - sön 30 dec

  Den 10 november är det åter dags för välkomna julen i Kosta. Då invigs årets julmarknad av ingen mindre än Ernst Kirchsteiger. Se årets nyheter, var med när alla lamporna tänds och känn in en stämning som hör denna tiden till. Handla i våra marknadsbodar, spela på chokladhjul och låt dig underhållas utav våra julmarknadsartister.

  Läs mer
 • Julbord i Glasriket

  ons 14 nov - mån 24 dec

  Vad vore julen utan all mat? Ta med familj & vänner och njut av ett av alla julbord som dukas upp runtom i Glasriket.

  Läs mer
 • Ur samlingarna: Cutting Edge

  ons 14 nov - sön 24 feb

  En utställning med slipat glas ur samlingarna.

  Läs mer