Välkommen till Glasriket

I Glasriket har det tillverkats munblåst glas sedan 1742. Idag möter du som besökare både bruksglas och konstglas i världsklass och du är välkommen ända fram till glasugnarna för att se när det skapas!

Hitta ditt boende i Glasriket

Bo i Glasriket

I Glasriket kan du exempelvis välja att övernatta i ett glashotell, i ett trädhus högt över marken eller i ett av landets bästa B&B. Välj ett alternativ som passar dig.

Sök & boka

Från: - Till:
Från: - Till:
28 sep
16 dec

Den ofrivillige fotografen - John Selbing

Besök i sommar en helt ny utställning med unika fotografier av John Selbing på Orrefors Museum. Utställningen pågår 25 april - 16 december 2018 och arrangeras av Glasrikets Skatter och är delsponsrad av Södra.

27 sep

Jaktmässa hos Jaktia

Dags för årets stora jaktmässa hos Jaktia Kosta!

11 nov

Fröken Elvis

Fröken Elvis är succébandet som tagit alla med storm tillsammans med Elvis låtar, i nya arrangemang, och med nya svenska översättningar.

27 okt

Bergdala höstmarknad

Stor höstmarknad med knallar och försäljning både ute och inne i butiken och den mysiga hyttan. Se glasblåsning och köp något gott att äta.

10 nov
30 dec

Kosta julmarknad

Den 10 november är det åter dags för välkomna julen i Kosta. Då invigs årets julmarknad av ingen mindre än Ernst Kirchsteiger. Se årets nyheter, var med när alla lamporna tänds och känn in en stämning som hör denna tiden till. Handla i våra marknadsbodar, spela på chokladhjul och låt dig underhållas utav våra julmarknadsartister.

29 sep

Värderingsdag på Kosta Outlet

Kom och få era saker värderade! Värderingsdag på Kosta Outlet tillsammans med Kalmar Auktionsverk

17 okt
17 okt

Föreläsning: Det goda ideella ledarskapet med Jim Thuresson

Välkommen till Jim Thuressons energifyllda föreläsning ”Det goda ideella ledarskapet”. Vi garanterar dig att föreläsningen bjuder på många skratt och mycket inspiration. Jim föreläser om attityder och inställningar, mentala bilder, goda vanor och om att bygga självförtroende. Han har en otrolig energi och kunskap om barn- och ungdomsledarskap.

20 nov
28 dec

Abstractemption, se och rör!

En permanent konstutställning om tillgänglighet och funktionssätt.

23 nov

Polarfararna

Humoristiskt katastrofdrama i ödsligt islandskap. I ett ödsligt islandskap befinner sig tre människor på ett forskningsuppdrag när ett minst sagt oväntat katastrofläge uppstår.

22 okt

Polarfararna

Humoristiskt katastrofdrama i ödsligt islandskap.

14 okt

Med ögon känsliga för allt - en berättelse om Barbro Hörberg

Föreställningen ”Med ögon känsliga för allt” är en hyllning till Barbro Hörberg, som var en av Sveriges mest älskade visartister när hon gick bort i april 1976, endast 43 år gammal.

24 nov
27 jan

Häxan, moderm och vargen

En utställning med glas från konstnärerna Ann Wolff och Ulrica Hydman-Vallien och deras berättande motivvärld. Invigning kl.14.00

28 okt

Nallemässa

En dag för hela familjen, för alla med barnasinnet i behåll.

3 okt
6 okt

"Neon Relations"

David Ablon, Brooklyn Glass, Pat Collentime, Tesla Neon, eric Lynxwiler, Museum of Neon Art (MONA), LA.

22 sep
4 nov

"På lunchrasten"

På lunchrasten är en utställning om sölning, men också om att skriva designhistoria. Det handlar om att uppmärksamma de många kunskaper som tillsammans formade det svenska glaset. På lunchrasten är första gången den omfattande sölningskulturen visas och dokumenteras. Utställningen har formats genom samtal med glasarbetare i olika åldrar.

18 okt

En kväll om sölning med Christina Zetterlund

Christina Zetterlund från Linnéuniversitet besöker Folkets Hus för att samtala om sölning.

26 sep

Drottningsylt

Varenda svensk stad har en staty, ett porträtt eller torg döpt efter våra svenska manliga regenter. Men vad höll då alla drottningar på med hela historien? Här är Drottningsylt - alla Sveriges kvinnliga monarker på ett bräde.

4 mar
11 nov

Natur - & Kulturguider i Glasriket

Följ med ut i naturen och bli guidad runt om i hela Glasriket under 2018! Guidningarna hålls 2: söndagen i månaden- men i år med utökat program.

24 nov
15 dec

Julhyttsill med Peje Johansson

En helkväll med folkkära Peje Johansson som man inte får missa!

17 nov

Julhyttsill med Ann-Louise Hansson

Välkomna på julhyttsill med folkkära Ann-Louise Hannson.Nu har ni möjligheten att njuta utav hennes låtskatt samtidigt som ni förtär en svensk tradition. En helkväll som man inte får missa.

1 dec

Julkonsert med Målerås Musikkår

Julkonsert med Målerås Musikkår. Sångsolist Markus Kroon. Konferencier Anders Brandel. Servering.

10 okt
22 okt

Berättarkafé - Sölning efterlyses

I samband med utställningen ”På Lunchrasten” som visas på The Glass Factory arrangeras samtal om sölning på olika orter i Glasriket

5 nov
9 dec

Workshop 1 & 2 + seminarium, Glass Tech-Glass Hack

Undersöker glas som ett interdisciplinärt språk som förbinder områdena vetenskap och konst.

25 okt

Imitera! solo med Anders Mårtensson

Nu är Anders Mårtensson tillbaka med alla sina träffsäkra imitationer. Vi har sett honom i Kristallenbelönade humorprogrammet Partaj och även i Solsidan senaste säsongen. Nu är han här med en uppdaterad föreställning med både gamla och nya figurer och vässade texter.

25 sep
24 feb

Ur samlingarna: Cutting Edge

En utställning med slipat glas ur samlingarna.

25 sep
28 sep

Ulrica Hydman Vallien

Vi presenterar ett stort och omfattande konstnärskap i litet men kokande format. Vi vill uppmärksamma en av våra mest kända glaskonstnärer som dessvärre lämnade oss i början av 2018.

25 sep
30 sep

Vernissage - Nybro konstförening

Vernissage lördagen den 15 september

6 okt

"Så gick det till på Farmors tid"

Mildred Persson sjunger och spelar musik från dansbanan under 1950-60 talet. Kaffe kan köpas i pausen.

24 okt
28 okt

Draghunds-EM

Nu är det klart! Vi kan med glädje berätta att Nybro Draghundsklubb har fått förtroendet att arrangera BARMARKS-EM I NYBRO 2018. Vi återkommer med mer information kring detta så snart vi kan.

20 okt
21 okt

Glasriket Glöder

När kvällarna blir mörkare och den klara höstluften kallare, sprider sig ett glödande sken över Glasriket. Ljuset och värmen från glasugnarna skapar spänning och mystik. Den 20-21 oktober bjuder glasbruken och hyttorna in till ”Glasriket glöder” – en början till något ännu större!

22 nov

Föreläsning: Ensam på cykel, från Sverige till Nya Zeeland

Föreläsare Ann Johansson har cyklat ensam genom bland annat Finland, Ryssland och vidare österut som Kambodja, Malaysia och sedan flyg till Perth och cyklade tvärs över den Australiska kontinenten och därefter flyg till Nya Zeeland och cyklade där från Aukland till Wellington. Sammanlagt 27 länder och 3600 mil blev det för Ann.

16 jun
10 mar

"Material world" - an 80´s story

"Material world" - en utställning som visar det expansiva 80-talet då glaset förändrades och blev en statussymbol.

24 nov

Jester´s Hope - Irländsk/skottsk musik

För 3 året på raken kommer John Leo och David kommer till The Tea Room. Irländsk/skottsk musik av två otroligt duktiga musiker.

27 okt

Love on Drugs / Eamonn Dowd

Eamonn Dowd är tillbaka och delar kvällen med "Love on Drugs"

6 okt

Jakt- och skördefest

Välkommen till Jakt- och Skördefesten i Långasjö.

 • Natur - & Kulturguider i Glasriket

  sön 4 mar - sön 11 nov

  Följ med ut i naturen och bli guidad runt om i hela Glasriket under 2018! Guidningarna hålls 2: söndagen i månaden- men i år med utökat program.

  Läs mer
 • "Material world" - an 80´s story

  lör 16 jun - sön 10 mar

  "Material world" - en utställning som visar det expansiva 80-talet då glaset förändrades och blev en statussymbol.

  Läs mer
 • "På lunchrasten"

  lör 22 sep - sön 4 nov

  På lunchrasten är en utställning om sölning, men också om att skriva designhistoria. Det handlar om att uppmärksamma de många kunskaper som tillsammans formade det svenska glaset. På lunchrasten är första gången den omfattande sölningskulturen visas och dokumenteras. Utställningen har formats genom samtal med glasarbetare i olika åldrar.

  Läs mer
 • Vernissage - Nybro konstförening

  tis 25 sep - sön 30 sep

  Vernissage lördagen den 15 september

  Läs mer